Серед 150 тисяч засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, знайдеться кілька сотень заможних людей - хабарників, корупціонерів, гвалтівників і вбивць, я кі зможуть придбати будь-яку довідку про хворобу, після чого виїхати за кордон і таким чином сховатися від правосуддя. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський, повідомляє прес-служба ПР.

«Законопроект про лікування ув'язнених, запропонований пані Лабунською, це знущання не тільки над правовою системою держави, але і над здоровим глуздом. У такій редакції його приймати не тільки не можна, але й небезпечно», - зазначив Журавський.

«Пані Лабунська пропонує зобов'язати суд, приймаючи рішення про лікування засудженого за кордоном, одночасно звільняти його від покарання. Але це нонсенс. Уявіть собі ситуацію: багатій, скоївши смертельне ДТП, потрапляє спочатку на лікарняне ліжко, пізніше купує всі необхідні довідки, після чого суд у відповідності з законом Анжеліки Лабунської зобов'язаний відправити його на лікування за межі України і одночасно звільнити від покарання», - додав він.

На його переконання, із понад 150 тисяч засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, знайдеться кілька сотень заможних людей - хабарників, корупціонерів, гвалтівників і вбивць, - які зможуть придбати будь-яку довідку про хворобу, після чого виїхати за кордон, таким чином отримавши право уникнути правосуддя. «Я переконаний в одному: прийняття законопроекту пані Лабунської як манни небесної чекають сотні багатіїв, які в силу обставин опинилися у місцях позбавлення волі. Це їхній єдиний шанс уникнути Феміди. І за такий подарунок для них у стінах парламенту виступає опозиція. Партія регіонів у таких іграх наших опонентів брати участь не збирається», - резюмував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146