У цьому році очікується підписання Україною ще кількох серйозних документів в енергетичній сфері, що дозволить вийти на справедливі ціни на газ. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький під час брифінгу після пленарного засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів, повідомляє прес-служба Президента України.

Зокрема, йдеться про роботу на Скіфській ділянці вуглеводнів. «Розраховуємо на якнайшвидше підписання вже у цьому році цих документів, що дають нам можливість не тільки мріяти, але і розраховувати на покрокову імплементацію цих договорів у вигляді збільшення видобутку вуглеводнів, що дозволить знизити ціну і вийти на справедливі ціни на газ, які зараз вже існують у світі», - підкреслив Ставицький.

За словами міністра, сьогоднішнє підписання Угоди про розподіл вуглеводнів між державою Україна, компанією Chevron і ТОВ «Надра Олеська» - черговий крок на шляху отримання Україною незалежності. «Це ще один крок до набуття повної енергетичної незалежності нашої держави. Це додає нам впевненості у тому, що ми на правильному шляху», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm , Кабінет Міністрів схвалив проект угоди про розподіл продукції (УРП) з компанією Chevron на видобуток вуглеводнів на Олеській площі.

Сьогодні, 5 листопада, Україна підписала угоду про розподіл продукції (УРП) з американською нафтогазовою компанією Chevron.

25 вересня у присутності Президента України Віктора Януковича у Нью-Йорку був підписаний Договір про укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки « Скіфська».

Україна до кінця 2013 року, на додаток до вже діючих двох угод про розподіл продукції у сфері видобутку газу, планує укласти ще мінімум чотири угоди, у результаті чого через 4-5 років інвестори зможуть почати експорт українського газу в Європу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162