У Женеві почалися переговори з метою підготовки мирної конференції щодо Сирії, організатори якої сподіваються покласти край громадянській війні у цій країні.

Зустріч між спецпосланцем ООН і Ліги арабських держав Лахдаром Брахімі, американськими і російськими дипломатами відкладалася протягом кількох місяців через розбіжності з приводу складу учасників, повідомляє ВВС.

Крім Росії і США, у зустрічі братимуть участь троє інших постійних членів Ради Безпеки ООН - Британія, Франція і Китай, а також сусідні з Сирією Ліван, Йорданія, Іран і Туреччина.

Росія повторила свою вимогу, що у конференції, відомій як «Женева-2», повинен буде брати участь Іран - головний союзник уряду Башара Асада на міжнародній арені.

Як раніше повідомляв ForUm, щонайменше 19 ісламістських опозиційних груп Сирії відкинули участь у мирних переговорів «Женева-2» щодо врегулювання сирійської кризи, які скликалися з ініціативи РФ і США.

Голова Національної коаліції опозиційних і революційних сил Сирії Ахмед аль-Джарба назвав умови, які повинні бути виконані для участі основної групи опозиції у конференції «Женева-2».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134