Враховуючи глобальні зміни клімату, інвесторам вигідно вкладати значні кошти в аграрний сектор України. Про це сьогодні у ході засідання ради вітчизняних та іноземних інвесторів заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Зокрема, глава відомства зазначив, що найвигідніше інвестувати у розвиток аграрного ринку, відновлення зрошувальних систем, виробництво біопалива, сільгоспмашинобудування, тваринництво і харчову промисловість.

«Враховуючи глобальні зміни клімату, можна прогнозувати, що у найближчі 50-80 років вкладення в аграрний сектор України будуть дуже вигідними для інвесторів. Зокрема, Україна має резерви для значного нарощування врожайності. Вихід на рівень 90% від урожайності розвинених країн при збереженні наявних площ забезпечить додатково до 30 мільйонів тонн зерна», - повідомив міністр.

Присяжнюк також зазначив, що після підписання Угоди про асоціацію з ЄС обсяг інвестицій повинен значно зрости. І найвигідніше буде вкладати гроші у розвиток аграрного ринку, відновлення зрошувальних систем, виробництво біопалива, сільгоспмашинобудування, тваринництво і харчову промисловість.

«Наприклад, відновлення систем зрошення на півдні відкриє додаткові можливості для виробництва зернових в обсязі до 10 млн тонн на рік. А виробництво біоетанолу дозволить істотно знизити як цінову залежність на ринку зерна, так і енергетичну залежність України. Що стосується інвестицій у сільгоспмашинобудування, тваринництво і харчову промисловість, то залучити ресурс у ці сфери ми плануємо у рамках інвестиційних проектів Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-14 роки», - повідомив міністр.

Глава відомства зазначив, що інвестиційні проекти, які враховують розвиток малих форм господарювання на селі та їхню кооперацію, є вкрай пріоритетними. І в цілому для залучення інвесторів держава, насамперед, повинна вести сприятливу політику.

«Ми розуміємо, що глобальний агропродовольчий ринок дуже швидко і чутливо реагує на будь-яке рішення державного рівня в аграрній сфері. Тому уряд здійснює корекцію внутрішньої політики таким чином, щоб умови аграрного бізнесу були зрозумілими та прогнозованими», - підсумував міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144