У жовтні за ініціативою Мінагрополітики значно активізувалося проведення продовольчих ярмарків. Так, за цей місяць українці відвідали понад 7 тисяч ярмаркових заходів, де споживачі придбали сільгосппродукції на мільярд гривень, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

В цілому з початку року українці відвідали майже 60 тисяч продовольчих ярмарків. На них сільгоспвиробники реалізували 670 тисяч тонн продовольства на суму 6 мільярдів гривень.
Всього ж цього року кількість ярмарків збільшилася майже на третину порівняно з минулим. Для цього Мінагрополітики посилило популяризацію цих заходів. Адже, за словами міністра Миколи Присяжнюка, на ярмарках споживачі можуть придбати якісне продовольство у сільгоспвиробників. При цьому ціна вигідна для обох сторін.

Нагадаємо, що для активізації проведення ярмарків місцева виконавча влада отримала доручення забезпечити інформаційну підтримку ярмаркових заходів. А у випадку виявлення на ярмарках продукції непродовольчого характеру, чи інших порушень, громадяни можуть звертатися до Консультаційного центру при Мінагрополітики, де відреагують на скарги в максимально стислі терміни. Також у Колл-центрі відомства зможуть повідомити дати та місця проведення ярмарків, назвати відповідальних за це осіб, розповісти, що потрібно, щоб представити на них свою продукцію.

Нагадаємо, свою роботу Консультаційний центр розпочав у травні 2012 року за ініціативою міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176