«Газпром» 18 вересня надав «Нафтогазу України» відстрочку з оплати за серпневі поставки газу до 1 жовтня: під 6% річних до дня оплати.

Відповідне доповнення до контракту, згідно з яким була надана розстрочка, надав голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, повідомляє агентство «Прайм».

На прохання, показати документ, Міллер відповів: «Чому ні, звичайно, покажемо. Покажемо прямо зараз».

Як випливає з документа, підписаного «Газпромом» і «Нафтогазом» 18 вересня, український холдинг повинен був «частково оплатити попередній рахунок від 2 серпня на суму в 1 мільйон доларів не пізніше 7 вересня». Решта суми повинна була бути сплачена не пізніше 1 жовтня, при цьому за надання відстрочки «Нафтогаз» повинен виплатити відсотки.

«Нарахування відсотків за кожний день кредиту в розмірі 6% річних на залишок невиплаченої суми кредиту починається з 8 вересня і закінчується датою оплати в повному обсязі включно», - йдеться в документі.

Як раніше повідомляв ForUm, глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати. Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підтримав цю пропозицію, зазначивши, що, ймовірно, українська сторона платити не збирається. Так він відреагував на заяву глави уряду України Миколи Азарова, який охарактеризував проблему з оплатою російського газу як не критичну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250