Заява лідера опозиційної фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка про те, що банківська система України під ударом, а країну чекає девальвація, виглядає абсурдн ою і демонструє незнання подій, які відбуваються на валютному ринку. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Для представників опозиції бажано створити напружену ситуацію в країні. Оскільки вони чомусь вважають, що якщо лякати населення страшилками про дефолт і девальвацію , то українці почнуть лякатися і почнуть вилучати гроші з банків, - зазначив експерт. - Але, швидше за все, українці не будуть цього робити. Це в 2008 році, коли керівництво «помаранчевої влади» фактично призвело економіку України до фінансового колапсу, українцям довелося відчути всі принади економістів від нинішньої опозиції».

За словами фінансиста, майже кожен рік представники опозиції та їхні експерти заявляють про обвал гривні.

«Чого тільки варті заяви деяких представників опозиції про обвал гривні в 2012 році. Але факти показують інше: починаючи з 2010 року, в Україні немає передумов для обвалу гривні, а тим більше - для дефолту. А ось якщо Яценюк і його команда прийдуть до влади, тоді дійсно українці зможуть побачити і обвал гривні, і дефолт», - переконаний Охріменко.

Крім того, експерт дивується заяві Яценюка, який сказав, що золотовалютні резерви Національного банку зменшилися на 17 мільярдів доларів.

За словами Охріменка, з початку 2013 року золотовалютні резерви України зменшилися на 3 млрд доларів.

«При цьому Яценюк забув вказати, що Україна погасила кредити МВФ на суму 4 млрд дол. і єврооблігації на 1 млрд дол., ці гроші були взяті урядом України ще в 2008 році, коли при владі були «помаранчеві».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119