Державна санітарно-епідеміологічна служба України підрахувала, що в епідсезоні 2013-2014 років на грип та ГРВІ захворіє близько 6 млн українців. Такий прогноз на прес-конференції у вівторок оприлюднив голова ДержСЕС , головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко, повідомляє «Укрінформ».

«За підсумками 2012-2013 років у державі захворіло 6,3 мільйона людей на грип і ГРВІ. Цей рівень є середнім, як і за останні чотири роки, коли від 5,5 до 6,5 млн населення хворіли на простудну групу. Найскладнішим був 2009 рік, коли було 8,6 млн хворих у період підйому так званого свинячого грипу, і після цього - 5-6 млн щорічно. Такий же масив захворюваності ми прогнозуємо та на поточний 2013-2014 рік», - сказав Пономаренко.

За його словами, медики очікують, що епідсезон грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в 2013-2014 роках в Україні буде характеризуватися помірною інтенсивністю. «Як і в минулому році, епідемічний процес, швидше за все, буде мати невираженний хвильовий характер з можливим підйомом захворюваності наприкінці грудня – на початку березня наступного року», - зазначив головний державний санітарний лікар.

Характеризуючи поточну епідемічну ситуацію, він повідомив, що зараз вона стабільна і керована, показники захворюваності не перевищили епідпоріг у ж одному регіоні, а темпи її приросту навіть дещо зменшилися. Станом на 20 жовтня на грип та ГРВІ з початку епідсезону в Україні захворіло понад 180 тис. осіб, понад 62% з яких складають діти до 17 років.

Підсумовуючи, Пономаренко повідомив, що ліки від грипу та ГРВІ є в усіх регіонах у достатній кількості та широкому асортименті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200