Команда росіянина Олександра Повєткіна направить провідним боксерським організаціям протест з приводу суддівства бою Повєткіна з українцем Володимиром Кличком, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За словами Дмитра Іванова, який представляє інтереси Повєткіна, пуерто-ріканський рефері Луїс Пабон, який обслуговував поєдинок, має бути відсторонений від роботи як мінімум на рік.

Іванов підкреслив, що перед церемонією зважування представники Повєткіна спілкувалися з Пабоном, вказуючи йому на те, що Кличко застосовує заборонені захвати й удари. Однак під час бою рефері, за словами Іванова, «ігнорував рекомендації» росіян і дозволяв українському боксеру порушувати правила.

Іванов також висловив думку, що під час поєдинку Пабон зараховував Повєткіну нокдауни, яких насправді не було. Скільки саме нокдаунів, на думку сторони Повєткіна, було зафіксовано несправедливо, Іванов не уточнив.

Як раніше повідомляв ForUm, Володимир Кличко захистив титул чемпіона світу.

Нагадаємо, 24 квітня промоутерська компанія менеджера російського боксера Олександра Повєткіна Володимира Хрюнова придбала права на організацію обов'язкового бою між його клієнтом і чемпіоном світу з боксу у суперважкій вазі за версією WBA Володимиром Кличком за $23,333 млн. За умовами торгів, Кличко отримає 75% від остаточної суми тендеру, а Повєткін - 25%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1220