Генеральна прокуратура України оголосила у розшук двох посадових осіб, підозрюваних у причетності до блокування роботи держреєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції.

Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

«Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.5 ст.191, ч.2 ст.361 КК України за фактами розтрати майна Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України та несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем та комп'ютерних мереж», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що в результаті такого втручання відбулося блокування інформації і порушення встановленого порядку її маршрутизації, що призвело до припинення функціонування 12 державних і єдиних реєстрів інформаційної мережі Мін'юсту.

У ході розслідування на підставі зібраних доказів складено повідомлення про підозру двом посадовим особам.

«Враховуючи, що зазначені особи ухиляються від слідства, вони оголошені в розшук», - повідомили у ГПУ.

Як повідомляв ForUm, 1 жовтня доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України виявився неможливим через технічні проблеми.

Міністр юстиції України Олена Лукаш запевнила, що дані з реєстрів Мін'юсту перебувають у безпеці.

Генеральна прокуратура України передала всю наявну інформацію щодо обмеження доступу до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України Міністерству внутрішніх справ.

7 жовтня Міністерство юстиції заявило про повне відновлення доступу до державних реєстрів інформаційного центру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190