Ринок аутсорсингу в Україні поступово розвивається.

За словами експерта, аутсорсинг передбачає передачу деяких базових завдань підприємства у тимчасове або регулярне виконання зовнішнім підрядникам на договірній основі. «Найчастіше на аутсорсинг передаються такі функції, як прибирання, охорона, харчування, транспорт. При цьому найчастіше виконавцю передається обладнання та персонал», - зазначив економіст.

Гвоздьов додав, що даний ринок розвивається в країні вже багато років. «Так, ще до кризи великі промпідприємства України почали оптимізувати свою структуру і виводити на аутсорсинг допоміжні та непрофільні процеси. Це дозволяє зробити ефективніше управління виробництвом і штатом, у кінцевому рахунку підвищуючи конкурентоспроможність. Наприклад, для жодного заводу не є профільною організація вантажних автоперевезень, яку можуть професійно виконати спеціалізовані фірми», - сказав аналітик.

Він уточнив, що в країні зростає пропозиція аутсорсингових послуг з боку невеликих компаній. «А ось єдині правила гри на ринку поки що не вироблені», - зауважив фахівець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199