Столичні правоохоронці звертаються до організаторів та учасників заходів під Київрадою з проханням дотримуватися встановленого законом порядок проведення мітингів і демонстрацій, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій і не підбурювати мітингувальників до незаконних дій, а навпаки, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю управління столичної міліції.

«Станом на 10.30 до приміщення КМДА прийшли депутати. Після того як вони зайшли в адміністрацію, активісти намагалися прорвати ланцюг правоохоронців, зриваючи шоломи з працівників міліції», - наголошується в повідомленні.

Співробітники столичної міліції пояснили громадянам, які намагалися прорвати кордон, що вони можуть потрапити в приміщення будівлі через вхід в приймальню громадян.

Як зазначають правоохоронці, незважаючи на неодноразові пояснення і зауваження щодо дотримання громадського порядку, «учасники акції продовжили бійку». При цьому з натовпу у бік співробітників міліції мітингувальники кинули кілька димових шашок.

«За скоєння протиправних дій винні особи будуть нести передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність», - наголошується в повідомленні.

За даними міліції, біля державної адміністрації зібралося близько 400 активістів. Учасники мітингу продовжують підходити під стіни Київської адміністрації.

Як раніше повідомляв ForUm, біля будівлі Київської міської ради зібралося близько 1000 прихильників опозиції, які протестують проти проведення засідання Київради.

Секретар Київської міської ради Галина Герега відкрила засідання XII сесії Київради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96