Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив підготувати до зими техніку і посипальні матеріали з урахуванням досвіду минулого року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Хочу акцентувати увагу центральних органів влади та голів місцевих адміністрацій на підготовці до стабільної роботи дорожнього господарства. Багато чому нас навчила минула зима. Потрібно бути максимально готовими й оперативно реагувати на снігопади і ожеледь», - сказав Азаров.

За його словами, найближчим часом потрібно завершити заготівлю посипальних матеріалів, реагентів і провести інвентаризацію всієї техніки.

«Це стосується як техніки, яка знаходиться в розпорядженні державних і комунальних організацій, так і тієї, яка належить приватним особам. Це необхідно, щоб мати можливість у разі форс-мажорних обставин швидко скоординувати сили для розчищення міських вулиць і автомагістралей», - додав Азаров.

Крім того, прем'єр доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій закінчити уточнення планів взаємодії центральних і місцевих органів влади, перевірити сценарії розвитку ситуації і затвердити розрахунки сил і засобів.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник заявив, що в регіонах України досягнуто домовленості з підприємствами всіх форм власності щодо залучення додаткової спеціалізованої техніки (в основному будівельної) для прибирання від снігу вулиць і доріг у населених пунктах, враховуючи брак спеціалізованої техніки для прибирання снігу минулої зими.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152