Національний банк України поки не збирається вводити обов'язкову конвертацію іноземної валюти у гривню при переказах з-за кордону. Про це , як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявила заступник директора Департаменту методології грошово-кредитної політики НБУ Людмила Чепінога.

«Ця постанова (про зміну порядку надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб. - Ред.) стосується виключно переказів усередині України і не поширюється на грошові перекази з-за кордону. Норми, які були до цього на транзакції з-за кордону, залишилися тими ж», - зазначила вона.

За її словами , на сьогоднішній день НБУ не опрацьовує питання введення обов'язкової конвертації іноземної валюти у гривню при переказах з-за кордону. «Ми хочемо подивитися на результат дії даної постанови і потім , можливо , на підставі цього аналізу будуть вжиті якісь обмежувальні заходи», - підкреслила він.

Як раніше повідомляв ForUm, Національний банк України змінив порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб, повідомляється на офіційному сайті НБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249