Всі активісти «Грінпіс», підозрювані у справі про інцидент на платформі «Прирозломна», відмовилися від давання показань, повідомив офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

За словами Маркіна , всі затримані послалися на 51 статтю Конституції Росії, згідно з якою ніхто не зобов'язаний свідчити проти себе.

Маркін також повідомив, що напередодні до активістів «Грінпіс», серед яких громадяни 18 держав, у СІЗО були допущені представники іноземних консульств.

«Дипломатичні працівники залишилися задоволені умовами утримання підозрюваних і змогли переконатися у неухильному дотриманні їхніх прав», - сказав Маркін.

Як раніше повідомляв ForUm , 20 вересня «Грінпіс» заявив про захоплення своїх 29 активістів, у тому числі шести британців, російськими спецслужбами, які штурмували корабель групи в Арктиці. Пізніше стало відомо, що на судні перебуває громадянин України.

Команду судна Arctic Sunrise після часткового допиту в управлінні Слідчого комітету по Мурманської області перевели у слідчий ізолятор.

«Грінпіс» заявляє, що його активісти діяли у мирних цілях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150