Слідчим відділом Житомирського райвідділу УМВС розпочато досудове розслідування за фактом ненадання медичної допомоги 73-річній жінці, яка померла на території лікарні.

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю облуправління МВС, 24 вересня до міліції звернувся син померлої із заявою про відмову медиків негайно надати допомогу його матері.

«Чоловік повідомив , що коли матері стало зле, рідні звернулися до медпрацівників , які перебували у найближчому будинку лікарні. Однак ті не відразу почали надавати хворій невідкладну медичну допомогу , і через деякий час жінка померла , за попередніми висновками експертів , через серцеву недостатність», - йдеться у повідомленні.

Встановлюються всі обставини події.

Згідно ч.2 ст.139 Кримінального кодексу України, за ненадання без поважних причин допомоги хворому медпрацівником, якщо це спричинило смерть людини, передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 4 років або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229