Китай - великий імпортер продуктів харчування. Цим повинна скористатися Україна, збільшивши експорт своєї продукції агропромислового комплексу в Піднебесну.

Про це в коментарі телеканалу БТБ заявив професор міжнародної економіки Гарвардського університету Річард Купер.

«Китай сьогодні є швидко зростаючим ринком. Бізнеси в усьому світі зацікавлені у співпраці з Піднебесною через те, що це великий ринок - 1,3 млрд осіб. У цьому сенсі він ідеальне місце для експорту української продукції. Зокрема, Китай - великий імпортер продуктів харчування, що особливо має зацікавити Україну», - зауважив він.

Крім того, за словами експерта, Україна може збільшити в Китай експорт вугілля.

«КНР - також великий імпортер сировини. Незважаючи на те, що в країні багато вугілля, вона перетворилася на імпортера. А Україна - багата вугіллям. Цим також важливо скористатися», - додав учений.

Річард Купер констатує, що 30 років тому Китай був бідною державою, але сьогодні все більше жителів країни переходять в статус середнього класу, їхні заробітки підвищуються.

«Тому вони замислюються над придбанням різних груп товарів. Це робить Китай надзвичайно привабливим для багатьох американських, японських, корейських і європейських фірм, які захочуть продавати продукцію китайським споживачам, добробут яких зростає», - резюмував експерт.

Нагадаємо, що 23-27 вересня в Китаї перебуває урядова делегація на чолі з першим віце-прем'єр-міністром Сергієм Арбузовим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143