Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає завершити підготовку до опалювального сезону в Україні в повному обсязі найближчим часом. Як передає кореспондент ForUm'у, про це він заявив, відкриваючи засідання Кабміну.

«Уряд поставив завдання, що до 1 жовтня до нового опалювального сезону повинні бути готові всі об'єкти житлово-комунального господарства. Контролювати це питання має віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул. Я чекаю чіткої координації та максимального контролю, тому вимагаю від відповідальних осіб на центральному та місцевому рівнях завершити підготовку до опалювального сезону в повному обсязі. Особливу увагу потрібно приділити своєчасній подачі тепла до об'єктів соціальної сфери та житлових будинків», - сказав Азаров.

Також прем'єр доручив «Нафтогазу» 1 жовтня почати «заповнення системи газом і підйом тиску до нормативного рівня».

Азаров також доручив взяти ситуацію під особистий контроль віце-прем'єру Юрію Бойку, міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому.

«Також доручаю Мінрегіону забезпечити цілодобову роботу спеціального штабу, який відповідатиме за всі аспекти проведення опалювального сезону. Залучайте всі необхідні підрозділи і служби, співпрацюйте з громадськістю, щоб ефективно контролювати ситуацію по всій країні», - сказав він, додавши, що необхідно забезпечити готовність аварійних служб до локалізації можливих НП.

Як повідомлялося, в тих регіонах України, де середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні не вище 8 градусів тепла, опалювальний сезон може початися раніше.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156