У Києві при інтенсивних атмосферних опадах внаслідок обмеженої пропускної здатності колекторів дощової каналізації підтоплення можуть бути у 56 місцях . Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Найбільше проблемних місць - 17 - у Голосіївському районі , а також у Дарницькому та Солом'янському (по 8).

«З короткочасними і помірними дощами у нас проблем немає , діюча система зливостоків їх приймає вчасно. А що стосується злив і сильних затяжних дощів, у деяких місцях мережа зливостоків справляється не повністю. У певних житлових масивах - Жуляни , ДВРЗ , Червоний хутір - такі мережі взагалі відсутні», - повідомив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Сергій Рюмшин.

Як зазначають у КМДА , голова адміністрації Олександр Попов доручив терміново профінансувати з екологічного фонду завершення робіт щодо прокладання зливової мережі в Жулянах , а також негайно розпочати відповідні роботи на ДВРЗ і Червоному хуторі .

Рюмшин зазначив , що за інформацією Укргідрометцентру, вересень виявився найбільш вологим за весь період спостережень. Так, за даними метеорологічної станції «Київ», за період з 1 по 20 вересня випало 164 мм опадів (4 місячні норми), що близько до абсолютного максимуму опадів, зафіксованому у вересні 1923 року.

« Дощовий вересень приніс певні проблеми для життєдіяльності міста , особливо 14-15 і 18-19 вересня... Ми проаналізували недоліки, пов'язані з опадами , які виникли у вересні. Дощова каналізація в основному перебуває у робочому стані, крім 4 колекторів . Враховуючи погодні умови на наступний тиждень , дощова каналізація готова до прийому води , але проблема полягає у можливому захаращенні зливоприймальних решіток сміттям , яке змивається з поверхні землі під час сильних злив», - сказав Рюмшин.

Згідно з повідомленням, з метою поліпшення функціонування мережі зливостоків «Київавтодор» розробив Програму заходів , яка поки що перебуває на узгодженні .

Відповідно до Програми , необхідно виконати роботи з очищення колекторів протяжністю близько 8,5 км , замулення яких становить 40-60%. Крім того, необхідно провести реконструкцію колекторів із збільшенням перетину, а це близько 21 км. Вимагають також перебудови і заміни залізобетонні конструкції колекторів, розчищення та поглиблення системи водовідведення КП «Плесо» протяжністю близько 17 км і т.п.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187