Народний депутат України від КПУ Олександр Зубчевський виграв суд у народного депутата України від ВО «Свобода» Ірини Фаріон.

24 вересня 2013 року Шевченківський районний суд м.Львова частково задовольнив позов Зубчевського , визнавши образливими слова Фаріон , які публічно пролунали на його адресу , пише «Golos.ua».

 
 
Крім цього , виходячи з рішення суду , Фаріон повинна виплатити Зубчевському 20 тис. грн моральної шкоди та 2 тис. грн судових витрат.

Комуніст зазначив , що він задоволений справедливим рішенням суду і, як раніше і заявляв, всі гроші, отримані від Фаріон , будуть перераховані на підтримку шкіл з російською мовою навчання.

«З мого боку були представлені всі докази вини Фаріон , і оскаржувати їх її представнику в суді було складно. Тому суддя виніс абсолютно справедливе рішення. Нікому не дозволено ображати іншу людину незалежно від того , якою ти мовою говориш , яка в тебе національність і який колір шкіри. Нехай і не вся сума задоволена судом як моральний збиток, але навіть та , яка надійде від «свободівки», послужить гарною підмогою для розвитку російськомовних шкіл . Можливо, Фаріон подаватиме апеляцію, але не раджу цього робити, оскільки її справа явно програшна. Нехай змириться і внесе 20 тис. грн на розвиток освіти в нашій країні», - підкреслив Зубчевський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377