Українське Міністерство охорони здоров'я задумалося над створенням в країні центру традиційної китайської медицини , повідомляє прес-служба Міністерства.

Зазначається , що заступник міністра охорони здоров'я Роман Богачов зустрівся із заступником глави Державного комітету Китаю з охорони здоров'я і планування сім'ї , головою Державної адміністрації традиційної китайської медицини Ван Гоцяном.

У ході зустрічі , що пройшла в рамках робочої поїздки в Китай української делегації на чолі з першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим , обговорювалися питання активізації співробітництва двох країн у сфері охорони здоров'я. Зокрема , розглядалася перспектива створення в Україні лікувально-діагностичного центру традиційної китайської медицини.

Як зазначає МОЗ , традиційна китайська медицина сьогодні розглядається як частина науки про «виховання життя» , куди, крім медицини, входять також і різні методи психофізіологічних практик і дієтологія. Сьогодні традиційна медицина позиціонується владою Китаю як національне надбання, символ країни і наукова дисципліна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229