Конфлікт навколо Сирії не тільки не вщухає, а й розгорається завдяки зовнішнім втручанням. Інтереси країн - світових лідерів -схрестилися на Близькому Сході. Та й влада самої Сирії вже приготувалася до військового удару з боку західних країн.

«Ми очікуємо нападу у будь-який момент і ми готові у будь-який момент завдати удару у відповідь», - заявив агентству France Presse неназваний представник сирійської служби безпеки.

Раніше Сирію покинули інспектори ООН, які займалися розслідуванням обставин хімічної атаки в околицях Дамаска 21 серпня. Їхні висновки поки невідомі , проте американська розвідка стверджує , що відповідальність за застосування хімічної зброї лежить на режимі Башара Асада. Внаслідок атаки загинуло близько півтори тисячі мирних жителів. Влада Сирії заперечує свою провину, покладаючи відповідальність на війська опозиції.

Адміністрація Барака Обами вже заявила, що має намір провести обмежену військову операцію проти Сирії, але президент США поки не прийняв остаточного рішення щодо цього. Керівництво Пентагону заявляло, що піде на військову операцію у Сирії тільки у складі міжнародної коаліції. Однак від участі в інтервенції вже відмовилися Великобританія, Німеччина та інші країни-учасниці НАТО.

Про те, як цей військовий конфлікт може вплинути на Україну та її євроінтеграційні прагнення, ForUm вирішив запитати у експертів:

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1360