Чистий обсяг придбання готівкової валюти залишається негативним протягом чотирьох місяців поспіль. Про це йдеться в коментарі аналітиків «Райффайзен банку Аваль».

«На відміну від минулого року ( коли тиск на гривню почав зростати в червні) , це літо поки було достатньо спокійним. На початку серпня гривні навіть вдалося зміцнитися на кілька пунктів у порівнянні з доларом , і на середину серпня валютний курс гривні до долара США коливався в нижньому діапазоні 8,11-8,12» , - зазначають вони.

Таким чином , на вітчизняному валютному ринку зберігається рівновага.

«Баланс валютних інтервенцій НБУ був нульовим в липні , в той час як чистий обсяг придбання готівкової валюти залишається негативним протягом чотирьох місяців поспіль» , - додають експерти.

У банку констатують , що грошовий ринок продовжує отримувати вигоду від стабільного обмінного курсу , хоча монетарні умови протягом останніх декількох тижнів дещо погіршилися .

Загальний обсяг кореспондентських рахунків банків коливався в діапазоні 25-27 млрд гривень в першій половині серпня.

Експерти звертають увагу, що збільшення нормативів обов'язкового резервування за валютними зобов'язаннями призвело до збільшення обсягу обов'язкових резервів майже на 6 млрд грн.

Разом з цим , на їхню думку , ситуація з ліквідністю й досі залишається досить спокійною , оскільки близько 5-6 млрд. гривень надлишкової ліквідності банків на даний момент розміщені в депозитних сертифікатах НБУ.

Нагадаємо, раніше експерти «Райффайзен банк Аваль» спрогнозували , що обмінний курс гривні до долара буде стабільним у найближчі два роки .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173