Американське військове командування продовжує уточнювати список військових об'єктів в Сирії , по яким може бути завдано удару , якщо надійде наказ від президента Барака Обами. Про це повідомив голова Комітету начальників штабів збройних сил США генерал Мартін Демпсі , виступаючи на слуханнях у комітеті з закордонних справ палати представників американського Конгресу .

Він зазначив , що головна мета такої операції буде полягати в тому , щоб «стримати і зменшити» можливості сирійської влади для подальшого використання хімічної зброї. За його словами , ударам будуть піддані склади озброєнь , а також ракетні системи та засоби ППО , повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Демпсі також повідомив , що , за американськими даними , урядові війська в Сирії готуються до нападу , переміщають частину озброєнь в інші місця , а також «перевозять полонених» до тих об'єктів , які можуть бути піддані ударам , щоб створити там «живий щит» .

У свою чергу, міністр оборони США Чак Хейгел , який також виступав на слуханнях , висловив упевненість , що планована операція зможе істотно підірвати можливості сирійської влади використовувати хімзброю. Відповідаючи на запитання одного з конгресменів , він також зазначив , що створювати арсенали цих озброєнь Сирії допомагали « Росія і деякі інші країни». « Вони їх розробляли і самі» , - сказав про сирійців глава Пентагону.

Тим часом , профільний комітет сенату Конгресу США схвалив резолюцію , яка санкціонує застосування сили проти Сирії.

Загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції , кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

За даними американських ЗМІ , президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму в Сирії навіть у тому разі , якщо не отримає підтримку конгресу США .

Президент Росії Володимир Путін заявив , що США повинні представити інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї у Сирії урядовими військами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

660