Реалізація у 2010 році інноваційного проекту щодо технічного переоснащення Фабрики банкнотного паперу дозволила вивести виробництво на якісно новий рівень технологічних можливостей, порівнянний за потенціалом з передовими світовими виробниками банкнотного паперу. Про це під час екскурсії для ЗМІ по Фабриці банкнотного паперу (м. Малин) заявив її директор Василь Іщенко.

« Модернізація виробництва дозволила виготовляти папір нового покоління. Тепер українські гроші мають сучасні захисні ознаки і підвищену зносостійкість» , - сказав він.

За словами директора фабрики, лише на етапі виготовлення паперу може застосовуватися до 12 елементів захисту як для машинного розпізнавання, так і ознаки, які визначаються за допомогою зору і дотику.

Іщенко підкреслив, що на підприємстві застосовується сучасне обладнання з Німеччини, Франції, Італії, Великобританії, Фінляндії та інших країн.

«Широке застосування автоматизації процесів додає технології вивіреності і стабільності, а застосування автоматизованої системи управління папероробної машини в поєднанні з унікальною системою контролю якості паперу ставить підприємство за оснащеністю в один ряд зі світовими лідерами в цій галузі», - сказав він.

Зараз фабрика може виробляти більше 3100 тонн банкнотного і захищеного паперу на рік.
Директор підприємства повідомив, що відлитого за рік полотна паперу вистачило б, щоб обгорнути земну кулю по екватору. А виготовленого підприємством за 17 років паперу - щоб прокласти дорогу на Місяць» , - підсумував Іщенко.

Нагадаємо, сьогодні, 2 вересня, Україна відзначає річницю введення власної валюти - гривні. Перші нові купюри з'явилися на початку вересня 1996 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220