Прокуратура Миколаївської області направила до суду обвинувальний висновок щодо осіб, підозрюваних у побитті та зґвалтуванні жительки смт Врадіївка. Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«Слідчим відділом слідчого управління прокуратури області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні по кримінальних злочинах (вбивства, зґвалтування, розбійного нападу та низки посадових злочинів), скоєних підозрюваними особами відносно мешканки смт Врадіївка Ірини Крашкової, а також щодо безпосереднього керівника двох підозрюваних міліціонерів - замначальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області, який обвинувачується в службових злочинах» , - йдеться в повідомленні.

За словами заступника прокурора області Дмитра Єфименка, розслідуванням встановлено достатньо доказів для складання у кримінальному провадженні обвинувального акта скоєння підозрюваними інкримінованих їм злочинів.

«2 вересня прокуратурою області обвинувальний акт направлений уВрадіївський районний суд», - повідомив Єфименко.

Як повідомляв ForUm, 27 червня 29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. Потерпілу госпіталізували в реанімацію.

28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень були затримані лейтенант міліції Дмитро Поліщук та єгер Сергій Рябіненко. Після дводенних масових акцій протесту громадян у Врадіївці прокуратура Миколаївської області затримала капітана Врадіївського райвідділу міліції Дрижака, на якого також вказувала потерпіла.

5 серпня прокуратура Миколаївської області вручила підозрюваним у зґвалтуванні та побитті Крашкової повідомлення про нову підозру. Їхні дії перекваліфіковані на ч. 2 ст. 15 п.п. 4,6,9,12 та ч. 2 ст. 115 (вчинення завершеного замаху на навмисне вбивство, скоєне з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб).

Крім того, Рябіненку інкримінується скоєння розбійного нападу, а Поліщуку і Дрижаку - скоєння зґвалтування, розбійного нападу, а також низки службових злочинів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472