Зростання експортних надходжень, а також низький попит на валюту забезпечать стабільність гривні восени поточного року. Таку думку висловив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.

«Основна причина низького попиту на валюту - стабільність гривні, яку вдається підтримувати завдяки стримуванню зростання ліквідності в банківській системі. На цьому тлі більш привабливими для населення стають заощадження в національній валюті», - зазначив Івченко

Експерт нагадав, що у вересні попит на готівкову валюту традиційно підвищується у зв'язку з відновленням бізнес-сезону. Однак, на його думку, чисте сальдо попиту на готівкову валюту навряд чи покаже значне зростання, оскільки гривня буде залишатися відносно стабільною. Цьому сприятимуть розміщення українських єврооблігацій і очікувана активізація продажів валютних ОВДП.

Івченко також підкреслив, що останнім часом на тлі позитивної економічної статистики з Китаю перестали знижуватися світові ціни на сталь, а восени очікується традиційне збільшення експорту зернових з України, які можуть досягти рекордних показників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130