27-річний громадянин України, киянин Єгор Шевельов, який був підозрюваним у співучасті в хакерській групі «Western Express» у справі злому номерів кредитних карт, засуджений у США до 40 років позбавлення волі.

Про це повідомляють «Українські новини», посилаючись на інформацію прес-служби окружної прокуратури Нью-Йорка.

Зокрема, 8 серпня 2013 р. окружний прокурор Манхеттена (Нью-Йорк, США) Сайрус Венс оголосив результати восьмирічного розслідування і судового переслідування діяльності кіберзлочинної групи «Western Express».

У сфері протизаконних дій вказаної групи виявилися багато країн світу, її члени були звинувачені в торгівлі більш ніж 95000 вкраденими номерами кредитних карток, що у подальшому призвело до шахрайства на суму понад 5 млн доларів.

Також у повідомленні сказано, що на даний момент звинувачуються 11 членів кіберзлочинної групи.

13 червня 2013 р. після десятитижневого судового розгляду Верховним Судом штату Нью-Йорк присяжні дійшли висновку, що такі обвинувачені, як 27-річний Шевельов, 40-річний Дуглас Латта і 41-річна Ганна Сіано, є винними за всіма пунктами звинувачення.

Саме вони звинувачувалися у розкраданні великих розмірів грошових коштів, незаконному володінні вкраденою власністю, змові і шахрайстві.

23 липня Шевельов був засуджений від 13 до 40 років тюремного ув'язнення.

Також Латта був засуджений від 22 до 44 років, а Сіано - від 19 до 47 років позбавлення волі.

«Я задоволений, що ці обвинувачені були засуджені до тюремного ув'язнення відповідно до масштабів та обсягів їхніх злочинів. Сподіваюся, що дана справа послужить стримуючим чинником для можливих кіберзлочинців за кордоном і будь-кого, хто помилково переконаний, що він або вона є недосяжні для державних обвинувачів», - сказав окружний прокурор Венс.

У повідомленні наголошується, що Шевельов був одним з основних постачальників крадених даних кредитних карток у світі.

Також у ньому йдеться, що він скоював свою злочинну діяльність, перебуваючи у київській квартирі.

Під час судового розгляду про причетність Шевельова до продажу понад 75 000 номерів вкрадених номерів кредитних карт були надані 50 свідоцтв та свідчень.

У повідомленні підкреслюється, що США і Україна не мають договору про екстрадицію.

Шевельов був затриманий у 2008 році в Греції, після чого його екстрадували до США для надання звинувачень.

Як повідомляло агентство, Міністерство закордонних справ підтверджує інформацію про причетність громадянина України до хакерської групи, яка здійснювала зломи банківських карт за допомогою комп'ютерних програм у США.

Четверо росіян і українець звинувачуються прокуратурою США у зломі 160 мільйонів кредитних карт, що призвело до величезних збитків американських компаній.

Дану справу правоохоронні органи США іменують найбільшою справою в історії незаконного розкрадання коштів за допомогою хакерського втручання.

Українець Михайло Ритіков є уродженцем Одеси, йому 26 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187