Понад 100 людей загинули під час розгону таборів прихильників поваленого президента Мохаммеда Мурсі в Каїрі 14 серпня.

У перестрілці між протестуючими і поліцією було вбито двох співробітників єгипетської служби безпеки, повідомляє агентство Reuters з посиланням на державне інформаційне агентство Єгипту.

Кількість поранених, як повідомили Agence France-Presse в русі «Брати-мусульмани», склала більше 2 тисяч осіб. Менший з таборів протестуючих на площі Нахда на заході Каїра був розігнаний повністю і знаходиться «повністю під контролем» правоохоронних органів, заявив представник поліції.

Зачистка двох таборів прихильників Мурсі, другий з яких розташований біля мечеті Рабаа Аль-Адавія на сході міста, почалася вранці 14 серпня. До операції залучено військову техніку і вертольоти, які контролюють обстановку з повітря, пише «Lenta.ru».

Раніше представники міністерства внутрішніх справ країни заявили про те, що до протестувальників будуть застосовуватися тільки «необхідні заходи». Безпечний вихід з території таборів був гарантований всім бажаючим, за винятком тих, хто перебуває в розшуку.

Табори прихильників Мохаммеда Мурсі з'явилися в Каїрі на початку липня 2013 р. незабаром після того, як президента усунули від влади і взяли під варту військові. Мурсі звинувачується в шпигунстві, змові та інших злочинах. Унаслідок сутичок між прихильниками і супротивниками колишнього президента за минулі півтора місяця загинули понад 250 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249