За сім місяців 2013 року на міжнародних спортивних змаганнях українці здобули 328 медалей. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу повідомив міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

«Станом на 1 серпня українські спортсмени на міжнародних змаганнях (Чемпіонати світу, Європи, Універсіади, Кубки Європи) завоювали 85 золотих медалей, 119 - срібних, 124 - бронзових. У цілому 328 медалей», - сказав він.

Міністр сподівається, що у 2013 році українські спортсмени поб'ють рекорд 2011 року, коли було завойовано найбільшу кількість медалей - 505.

Разом з тим, за його словами, на Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту українські спортсмени завоювали 26 медалей. «На сьогоднішній день у нас вісім золотих, десять срібних і вісім бронзових медалей. У загальнокомандному заліку знаходимося на сьомому місці», - зазначив міністр.

Крім того, Сафіуллін додав, що на Дефлімпійських іграх українці завоювали 50 нагород. «У загальнокомандному заліку українські дефлімпійці займають третє місце. Вони завоювали десять золотих, 18 срібних і 22 бронзові медалі», - резюмував Сафіуллін.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

584