Група жителів з Дніпродзержинська протягом 2013 р. здійснювала незаконні заволодіння автомобілями, за які потім вимагали гроші у їхніх власників. Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС у Дніпропетровській області, серед зловмисників виявився і дільничний інспектор одного з райвідділів міліції м. Дніпродзержинська.

Зловмисники підшукували автомобілі, які використовувалися власниками з порушенням чинного законодавства - без розмитнення, належної реєстрації і т.д. Потім дзвонили власникам нібито з метою купити автомобіль, прибували на зустріч у форменому одязі працівника міліції і, використовуючи службове посвідчення співробітника МВС, відбирали автотранспорт. Надалі автомобілі реалізовувалися через Інтернет або ще раз «продавалися» своїм власникам.

Кожній особі відводилася своя роль: одні підшукували автомобілі, інші відбирали і реалізовували, а жінка, яка також входила до складу групи, виконувала роль водія таксі, що привозило злочинців на зустрічі.

За такою схемою вони незаконно заволоділи п'ятьма автомобілями престижних марок.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч.2 ст.189 «Вимагання» Кримінального кодексу України. Зараз всім зловмисникам повідомлено про підозру. Двом підозрюваним, серед яких дільничний інспектор, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, ще двом - домашній арешт. Максимальний термін за санкціями зазначених статей - позбавлення волі на строк до 8 років.

Наразі за дорученням слідчих прокуратури оперативними співробітниками міліції проводиться комплекс слідчих дій для встановлення причетності зазначених осіб до скоєння інших аналогічних злочинів на території області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204