Європейський банк реконструкції та розвитку не має наміру скорочувати портфель проектів у державному і приватному секторі, однак називає визначальним чинником у цьому відношенні позицію інвесторів і уряду України в частині протидії корупції та покращення бізнес-клімату. Про це заявив глава представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

«ЄБРР працює в Україні, щоб підтримати країну. Є завдання, які не змінюються протягом останніх 20 років. І ми ці завдання планомірно виконуємо. Навіть у найбільш тяжкі часи - останні 4 роки - ЄБРР вкладав в економіку України до мільярда євро на рік», - зазначив Аджунер.

За його словами, ЄБРР не скорочує фінансування. «Ми не скорочуємо фінансування, але ми йдемо за інвестором. Ми виступаємо каталізатором інвестицій. У цьому зв'язку очевидним стає той факт, що скорочення або, навпаки, збільшення фінансування безпосередньо залежить від поведінки інвесторів», - пояснив глава представництва ЄБРР, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що ключовим фактором у відборі проектів та їхньому фінансуванні є інвестиційний попит. «Якщо ми бачимо зростання інвестиційного попиту, то, звичайно, слідуємо цьому тренду. Але зростання попиту зумовлює не числовий відсоток (зростання ВВП. - Ред.), а реальний потенціал тієї чи іншої галузі», - сказав Аджунер.

Нагадаємо, раніше директор департаменту кредитування у місцевих валютах ЄБРР Андре Куусвек заявляв, що фінансування проектів в Україні Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) в 2013 році в порівнянні з минулим роком буде знижено на 30%, якщо не буде більшої стабільності в економіці держави та продовження співпраці з МВФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156