Італійський сенатор Роберто Кальдеролі від антиіммігрантської партії «Північна ліга» заявив, що перший чорношкірий міністр в уряді країни Сесіль Кьєнге нагадує йому орангутанга. Висловлювання викликало хвилю обурення в соціальних мережах і серед політичного класу, повідомляє «ВВС».

«Я люблю тварин - ведмедів і вовків, як всі знають, але коли я бачу картинки Кьєнге, я не можу не думати про риси обличчя орангутанга. Хоча я не кажу, що вона орангутанг», - сказав Кальдеролі на мітингу в північноіталійському місті Тревізо.

Сенатор заявив, що успіх Кьєнге служить прикладом для «нелегальних іммігрантів», охочих приїхати до Італії. Він також висловився в тому сенсі, що Кьенге краще працювати міністром «у її власній країні».

Реагуючи на скандал, прем'єр-міністр Італії Енріко Летта заявив, що слова Кальдеролі «переходять всі межі», і висловив «повну солідарність і підтримку Сесіль».

Сам сенатор спочатку вибачився лише із застереженнями, наполягаючи, що його репліки з'явилися частиною більш широких дебатів про імміграцію. Пізніше він повідомив, що сам зателефонував Кьенге і вибачився, передає «Укрінформ».

Міністр інтеграції Сесіль Кьенге - громадянка Італії, але вона народилася в Демократичній Республіці Конго. Кьенге живе в Італії з 1983 року, за професією лікар. Вона вже не вперше стає мішенню расистських випадів політиків із «Північної ліги».

Раніше один із членів партії був виключений із фракції у Європарламенті за слова про те, що Кьенге насаджує в Італії «традиції родоплемінного ладу».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

680