За 2013 рік Міністерство доходів і зборів забезпечило надходження до бюджету 204,3 млрд грн платежів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході прес-конференції заявив профільний міністр Олександр Клименко.

«За підсумками першого півріччя 2013 року міністерство забезпечило стабільний і адекватний до макроекономічних показників рівень надходжень митних і податкових платежів до бюджету. Зведений бюджет країни забезпечений надходженням 204,3 млрд грн, що на 1,7 млрд перевищує показник (аналогічного періоду - Ред.) минулого року», - акцентував міністр.

Клименко також повідомив, що платникам податків було відшкодовано 27,5 млрд грн ПДВ, що на 4,5 млрд грн більше, ніж торік. «Приблизно 11,6 млрд грн з цих коштів було відшкодовано в автоматичному режимі», - підкреслив він.

Разом з тим чиновник зазначив, що поточна заборгованість з відшкодування ПДВ становить від 4 до 4,5 млрд грн. «Я прошу не плутати її з простроченою заборгованістю. Адже коли платник податків у декларації заявляє якусь суму до відшкодування, - це вже заборгованість, з якою ми працюємо. Але прострочених заборгованостей у нас немає», - акцентував він.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144