Росія веде консультації з Україною щодо вступу до Митного союзу, але рішення в цій сфері є суверенним вибором кожної країни. Про це спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін сказав сьогодні на прес-конференції в Москві.

«Що стосується інтеграційного вибору України, то Росія, звичайно, проводить з нашими українськими партнерами інтенсивні консультації в частині, що стосується інтеграції України в інтеграційні об'єднання, які створюються на просторі СНД, насамперед, Митний союз, Єдиний економічний простір», - сказав Наришкін.

«Не приховую - звичайно, ми зацікавлені в тому, щоб Україна більш інтенсивно включилася в цю роботу, тому що інтерес тут взаємний, інтерес у всіх країн, які нині входять до складу Митного союзу, і економічний інтерес України», - вважає він, повідомляє «УНІАН».

За словами Наришкіна, чим більший сумарний обсяг економік держав, що входять в те чи інше інтеграційне об'єднання, тим більший економічний ефект від участі в цьому об'єднанні для кожної з країн. «Тому економічний інтерес є і у нас, є і з української сторони», - вважає він.

Наришкін повідомив, що діє велика міжпарламентська комісія, і протягом півтора років роботи Держдуми шостого скликання досить активно обговорювалися питання двосторонньої співпраці.

Також спікер Держдуми вважає, що «двостороння співпраця між Росією і Україною знаходиться на досить високому рівні».

Як раніше повідомляв ForUm, 31 травня прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали в Мінську меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і нашою країною.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна готова приєднатися до положень Митного союзу, які не суперечать євроінтеграції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196