Створення сервісного центру Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, забезпечить відкритість і прозорість роботи комісії перед учасниками ринку та споживачами. Про це голова Нацкомфінпослуг Борис Візиров заявив на відкритті сервісного центру в Києві, передає кореспондент ForUm’y.

За словами чиновника, діяльність центру дозволить взаємодіяти з учасниками ринку за принципом «єдиного вікна». Для зручності відвідувачів сервісний офіс структурований на зони прийому фізосіб і юросіб.

«Сподіваємося, що він виправдає свою назву і очікування, які покладаються на нього: послуги стануть доступнішими, робота Нацкомфінпослуг буде зрозуміліша учасникам ринку та широкій громадськості. Посилиться захист прав споживачів і відповідальність операторів за надані послуги, що стратегічно важливо. Ми демонструємо людям, що є орган, який дбає про захист їхніх прав і своєчасне забезпечення цих прав, у тому числі шляхом надання юридичних консультацій, а також інформації про тих, хто надає фінпослуги. Це частина реалізації поставленого Президентом завдання будівництва в Україні цивілізованого суспільства і конкурентоспроможної багатої держави», - сказав фінансист.

Він акцентував, що подібним чином Комісія прагне підвищити довіру до фінансового ринку з тим, щоб широкі маси населення не боялися мати з ним справу, включаючи не тільки страхування, а й фонди фінансування будівництва, недержавні пенсійні фонди, ломбарди, а також кредитні спілки. «Довіра до останніх підірвана, але сама по собі така послуга на фінринку необхідна. Буде зростати кількість послуг і, відповідно, число сервісів, буде конструктивне спілкування з ринком, щоб він став інвестиційно привабливим, більш дієздатним. Без зворотного зв'язку важко зрозуміти його проблеми і способи їх подолання», - зазначив Візиров.

З цього приводу заступник голови Нацбанку України Валерій Прохоренко уточнив, що відкриття сервісного центру - етап, до якого повинні прийти всі державні органи, що займаються адмініструванням тих чи інших послуг. «Це створює відкритий діалог із споживачами, громадянами, що означає довіру до фінансової системи і в кінцевому рахунку її зростання. Кожен користувач фінпослуг може звернутися у сервісний центр і отримати конкретну інформацію - це перший крок з подолання бюрократичної системи, яка раніше заважала заявникам досягти своїх цілей. Думаю, надалі у Нацкомфінпослуг стане більше таких центрів, подібно до того, як це зараз відбувається у структурі Міндоходів», - додав банкір.

В.о. гендиректора Mоторного (транспортного) страхового бюро України (MTCБУ) Вадим Загребний також підкреслив символічність відкриття Центру в День працівника податкової служби. «У керівництва Нацкомфінпослуг унікальний державницький підхід до проблем та їх вирішення на основі комплексного аналізу. Відкриття Центру - лише один з перших кроків, ми побачимо ще багато цікавих новацій і рішень з предметним ефектом, з тим, якого очікують споживачі. А це все веде до зміни їхнього ставлення до страхування, до кредитних спілок, ломбардів. З іншого боку, створення Центру важливе і для операторів фінпослуг, які можуть простіше отримати консультацію, правильно оформити документи ще до їхньої подачі регулятору. Все це відчутний сервіс з боку держави, певний стандарт роботи з ринком і на ринку», - резюмував страховик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351