У Державній санітарно-епідеміологічній службі України стурбовані зростанням ентеровірусних інфекцій на території Російської Федерації. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив заступник голови Державної санепідемслужби Олександр Кравчук.

«У нас існує настороженість відносного того, що в сусідній країні спостерігається підвищення захворюваності на ентеровірусну інфекцію. Це інфекція кишкової групи, але одним із основних симптомів такої інфекції, однією із течій захворювання є серозний менінгіт. Тобто ураження центральної нервової системи», - повідомив він.

В Україні, за словами Кравчука, на даний момент зустрічаються поодинокі випадки захворювання на ентеровірусну інфекцію.

Разом з тим, Кравчук розповів, що, за інформацією Міністерства охорони здоров'я РФ, у Ростові-на-Дону на ентеровірусну інфекцію захворіло 189 дітей, на сьогоднішній день у лікувальних закладах міста залишається 31 дитина. У Липецькій області на цю інфекцію захворіло 254 особи, з яких у 88 був діагностований серозний менінгіт. Станом на сьогодні на лікуванні перебуває 52 людини, серед них 35 дітей.

Крім того, перший заступник голови Держсанепідемслужби зазначив, що у Москві на стаціонарному лікуванні перебуває 51 дитина з ентеровірусним захворюванням.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250