«Україна-Трофі» - по-справжньому складні змагання, де буде дуже непросто боротися за перемогу. Про це перший віце-президент Автомобільної федерації України (FAU) народний депутат Віктор Янукович заявив на офіційному старті автогонки, передає кореспондент ForUm`у.

За його словами, ця першість стала візитною карткою нашої країни, у ній перевіряються кращі якості спортсменів, у ній можна перевірити друга, товариша, наскільки він сильний духом. «Змагання відповідають всім екологічним нормам і нормам безпеки. Ми популяризуємо країну і закликаємо всіх пізнавати її без шкоди для її унікальної природи. При цьому у місцях, де проходитиме гонка, ми запустили чимало соціальних проектів, так що це не просто спортивний захід, але і великий соціальний крок», - сказав Янукович.

Він також додав, що цього разу буде тільки вболівальником. «Буду вболівати за друзів, яких зустрів у ході попередніх таких першостей. Підкреслю, «Україна-Трофі» покликана відображати всю красу вітчизняної культури, національної ідеї, тому я сьогодні свідомо використовував національні елементи у своєму одязі. Мені дуже подобається одягатися у такому стилі», - зазначив Янукович.

У свою чергу, глава комітету FAU з трофі-рейдів Сергій Осадчий повідомив, що у змаганнях бере участь багато іноземних гостей. «Найбільше радує, що у 2013 році до батьків приєдналося молодше покоління. Стартує багато молодих екіпажів, енергійних хлопців. І ми значно ускладнили трасу, вона буде незвичною для всіх і суворою, насиченою сюрпризами. Це виклик для справжніх чоловіків, який вимагає повної самовіддачі і високої майстерності. Зареєстровано 108 учасників, маршрут протяжністю понад 1200 км і тривалістю 7 днів пройде по 3 областях (Київській, Житомирській та Рівненській): Київ - Ясногородка - Овруч - Олевськ - Сарни», - інформував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472