Гроші за оренду водних об'єктів будуть надходити до місцевих бюджетів. З такою ініціативою виступило Міністерство аграрної політики та продовольства України. Вчора відповідний законопроект був підтриманий на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

На вчорашньому засіданні уряду було прийнято законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування орендної плати за водні об'єкти до місцевих бюджетів». Документ, який розробило Мінагрополітики разом з фахівцями Держрибагентства, передбачає, що за користування земельною ділянкою з розташованим на ньому водним об'єктом доведеться платити місцевим органам влади. Раніше гроші за користування водоймами надходили до державного бюджету.

У Мінагрополітики переконані, що ці зміни дозволять вирішувати на місцях більшість проблем, пов'язаних з утриманням водних об'єктів у належному стані.

Зараз законопроект відправлений на розгляд Верховної Ради, і його положення набудуть чинності у разі прийняття парламентом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181