Фінансова грамотність громадян сприяє роботі Національного банку щодо забезпечення стабільності гривні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив заступник директора Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олександр Арсенюк.

«Фінансова грамотність - це невід'ємна складова захисту прав споживачів, а також основа фінансової незалежності держави. Ми в НБУ вже зараз відчуваємо, що в тому числі і завдяки заходам з підвищення фінансової грамотності наші громадяни стали більш передбачливими у користуванні фінансовими послугами. Більш високий рівень фінансової грамотності дуже допомагає в роботі НБУ щодо забезпечення стабільності грошової одиниці. Ми вже зараз відчуваємо істотне підвищення довіри населення до національної грошової одиниці», - сказав він, додавши, що це є одним із основних чинників того, що протягом тривалого періоду часу спостерігаються низькі темпи інфляції в Україні і стабільність грошової одиниці.

Арсенюк також зазначив, що курс «Фінансова грамотність», який сьогодні впроваджується у низці українських шкіл за сприяння USAID, Університету банківської справи НБУ, Нацбанку і Міносвіти, спрямований на підростаюче покоління, оскільки саме його освіта може дати довгостроковий ефект від цих заходів.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України у тісній співпраці з Національним банком України та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало впровадження дослідно-експериментального освітнього проекту з підвищення рівня фінансової грамотності української молоді, розрахованого на сім років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167