Під час реалізації державної програми «Доступне житло 30/70» за результатами 2010-2012 років було освоєно 326 мільйонів гривень бюджетних коштів. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив голова правління ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Леонід Рисухін.

«У будівельну сферу залучено 1,267 млрд грн інвестицій, з яких 917 млн ​​грн - це кошти громадян», - сказав він.

Рисухін підкреслив, що ця програма практично безвитратна для держбюджету, оскільки в перший же рік забудовник платить 25% податків до держбюджету.

Також голова правління ДСФУ додав, що спрямування коштів в об'єкти незавершеного будівництва дозволяє розморожувати довгобуди і вводити їх в експлуатацію основного житлового фонду.

«Кошти громадян, які направляються на ці об'єкти, дозволили ввести в експлуатацію 112 житлових будинків-недобудов, в яких загальна кількість квартир складає 13400. З них 1868 квартир отримали громадяни, яким була надана держдопомога. Цим самим вони стимулювали завершення будівництва і введення в експлуатацію великої кількості будинків», - сказав Рисухін.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник заявив, що сьогодні в Україні діє п'ять програм підтримки житлового будівництва.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154