Під час зустрічі лідерів трьох парламентських фракцій з Президентом України Віктором Януковичем піднімалося питання звільнення Юлії Тимошенко. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на виході з будівлі Адміністрації Президента журналістам заявив представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко.

Він зазначив, що поки у справі Тимошенко немає судового рішення, і процес ще не завершився.

У той же час Мірошниченко зазначив, що Глава держави відкритий для діалогу з даного питання. «Як підкреслив Президент, все можливо і у нього немає упередженого ставлення до Тимошенко», - заявив він.

На уточнююче запитання журналістів, чи стосується це звільнення Тимошенко, Мірошниченко сказав: «Там не ставилося питання ультимативно: звільніть і все. Йшлося про політичний і юридичний аспект питання Тимошенко, і в цьому контексті Президент готовий розглянути запропоновані механізми. Йде діалог і з європейською стороною, а сьогодні він розпочатий з представниками опозиції в політичному форматі».

Крім того, за словами Мірошниченка, на зустрічі Президент заявив, що не може бути прийнятий «штучний закон, штучне рішення, особливо якщо може бути дано сигнал, що політику дозволено все: дозволено завдавати шкоду державі, бути корупціонером, а його політичний статут є імунітетом». «Такого вирішення питання бути не може. Повинно бути системне вирішення», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, голова фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час зустрічі Президента України Віктора Януковича з керівництвом Верховної Ради та головами парламентських фракцій звернувся до Глави держави з питанням про звільнення Юлії Тимошенко і відправлення її на лікування за кордон.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203