У столичної влади є програма протизсувних заходів, зокрема, у районі Маріїнського палацу, однак коштів на її реалізацію у міста немає. Про це пише в п'ятницю у статті «Спасіння дніпровських схилів у руках Кабміну?» газета «Сегодня».

«Про те, що схили Дніпра на ділянці від Європейської площі до площі Слави «сповзають у Дніпро», говорилося давно. Але якщо раніше це говорилося скоріше «для красного слівця» і було явним перебільшенням, то сьогодні, на жаль, стало жахливою реальністю», - зазначає автор.

Дерева, які багато років стримували зсувні процеси на схилах, вже не у змозі зупинити насичену вологою землю. Багато із них з вивернутими корінням ростуть майже горизонтально, ризикуючи в будь-який момент звалитися в Дніпро або на автомобілі, що проїжджали по Парковій дорозі. Геологи, екологи, інші фахівці, які знають ситуацію на схилах, в один голос твердять, що в останні роки швидкість руйнування дніпровських схилів помітно збільшилася, і пов'язують це з будівництвом скандального будинку-монстра на вул. Грушевського, 9а.

У середу, 5 червня, у мерії відбулося засідання міського штабу з надзвичайних ситуацій. І хоча основною темою була підготовка міста до «великої води», яка йде до нас у вигляді циклону із Західної Європи, керівники різних служб те і діло згортали розмову до ситуації на схилах.

«Цього року у нас виникло більше аварійних об'єктів, зсувів. Ми заклали кошти на протизсувні заходи, але у бюджеті цих грошей немає», - цитує видання керівника Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитра Новицького.

Газета нагадує, що у квітні, коли в місті почалися масові зсуви, КМДА вже направляла звернення до Кабміну з проханням передбачити фінансування за цією статтею. Адже йшлося про безпеку киян. Але навіть випадок із засипаними землею гаражами в районі гори Кудрявець не переконав уряд у необхідності змінити бюджетні показники для Києва. Тепер під загрозою опинилася офіційна резиденція Президента - Маріїнський палац, зазначає видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291