Важливі зміни у дисциплінарному регламенті УЄФА стосуються розширення повноважень суддів, які приймають рішення, при збільшенні сум штрафів за повторні порушення - до 10 тисяч євро у разі, коли рішення виноситься Контрольно-дисциплінарною інстанцією УЄФА, і 25 тисяч євро - Апеляційною інстанцією.

Зміни в новому регламенті, повідомляє сайт УЄФА, також спрямовані на боротьбу з рецидивізмом. У разі повторного порушення одноматчева дискваліфікація прирівнюється до річної, а двохматчева стає трирічною.

Також регламентом передбачена дискваліфікація на десять років за причетність до договірного матчу чи іншу корупційну діяльність і п'ять років за всі інші порушення. Тепер ще до розгляду справи Контрольної-дисциплінарною інстанцією ідентичні запити можуть робити інспектор та інші особи, які беруть участь у розглядах.

Крім того, був підвищений суддівський авторитет - за образу тепер може бути призначена дискваліфікація аж до трьох офіційних матчів. За фізичний вплив на суддю дискваліфікація відтепер може скласти до 15 офіційних зустрічей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213