На сьогоднішній день частка АПК у ВВП України досягла 11%. Однак цей показник може зрости завдяки реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Згідно з цим документом, Україна збільшить виробництво валової продукції сільського господарства до 260 мільярдів гривень на рік. А надходження до бюджету зростуть до 48 мільярдів гривень. Про це сьогодні на прес-конференції в ІА «Укрінформ» повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Важливість і пріоритетність сільського господарства в економіці країни нещодавно відмітив Президент України Віктор Янукович на відкритті Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2013». І це дійсно так. Адже торік аграрний експорт продемонстрував безпрецедентне зростання - майже на 40%. А частка АПК у ВВП України на сьогодні досягла 11%. Так, Україна, за висновком міжнародних експертів, є однією з п'яти країн, що мають можливості для рішучого прориву у розвитку агропромислового комплексу», - підкреслив міністр.

Щоб досягти цих амбітних цілей, за словами Миколи Присяжнюка, Мінагрополітики спільно з центральними та місцевими органами виконавчої влади продовжує виконувати низку завдань у рамках Програми економічних реформ і Держпрограми активізації економіки на 2013-2014 роки.

«Завдяки виконанню цих програм на 100% буде забезпечена продовольча безпека держави. Покращиться інвестиційний клімат аграрної галузі і зросте її продуктивність. Отже, виробництво валової продукції сільського господарства збільшиться до 260 мільярдів гривень, а обсяг експорту сільгосппродукції досягне 22 мільярдів доларів на рік. А це, як результат, сприятиме збільшенню надходжень до зведеного бюджету до 48 мільярдів гривень», - зазначив Присяжнюк.

За словами глави відомства, Програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки дозволить комплексно підійти до вирішення низки питань у агросекторі. Так, документ передбачає комплекс заходів, спрямованих на вдосконалення лізингових програм, впровадження інноваційних технологій у рослинництві, зокрема систем зрошення, формування сировинних зон для виробництва дитячого харчування, будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів, збільшення експорту, виробництво біоетанолу та здійснення фінансових і товарних інтервенцій Аграрним фондом.

Проте найголовніше - держава стимулюватиме розвиток сільгоспкооперації, а також виробництво продукції в господарствах населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

407