На 34% вітчизняних підприємств діють системи контролю якості та безпеки продукції. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Українські підприємства харчової промисловості посилюють контроль над якістю і безпекою продукції. Установка на виробництві міжнародних систем контролю якості та безпеки продукції необхідна не тільки для виходу вітчизняної продукції на міжнародні ринки. На сьогоднішній день вітчизняний споживач віддає перевагу продуктам харчування від українського виробника. І дуже важливо, щоб споживачі могли купувати тільки безпечні для здоров'я продукти», - зазначив міністр.

За словами Присяжнюка, найбільша кількість підприємств, що впровадили міжнародні системи контролю якості та безпеки харчових продуктів, - у Харківській області (82% від загальної кількості), Дніпропетровській - 73%, і Вінницькій - 50%. Всього ж на 33,8% вітчизняних підприємств харчової промисловості впроваджені подібні системи.

«У 2012 році кількість підприємств, що впровадили системи контролю над якістю і безпекою продукції, зросла на 14%. Зокрема, значно збільшилася частка підприємств, на яких встановлена ​​система управління безпечністю харчових продуктів НАССР, - на 32%», - повідомив Міністр.

Так, система НАССР діє на більшості провідних українських підприємств молочної, масложирової, кондитерської та алкогольної промисловості.

«НАССР відома в усьому світі як система управління харчовою безпекою. Саме тому ЄС та інші країни вимагають її наявності від країн-імпортерів. Тому впровадження систем контролю на виробництві стане «вхідним» квитком для вітчизняних експортерів на міжнародний ринок торгівлі», - підкреслив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188