Українські військовослужбовці, які виконують миротворчі завдання у складі стабілізаційних сил в автономному краї Косово, взяли участь в урочистій церемонії передачі повноважень командира багатонаціональної бойової групи "East" сил КФОР.

Як повідомляє прес-служба Міноброни, під час урочистостей полковник американської армії Девід Вудс прийняв командування багатонаціональною бойовою групою «East» сил КФОР від полковника Веймона Сторі. З цього моменту військовослужбовців 218-ї бригади підвищеного маневру Національної гвардії збройних сил США замінили на посту «рейнджери» 525-ї бригади розвідки та радіоелектронної боротьби армії США.

В оборонному відомстві зазначили, що вперше за останні десять років у Косово передислоковані бойові з'єднання регулярних військ Збройних сил США. Військовослужбовці 525-ї бригади розвідки та радіоелектронної боротьби армії США брали участь у бойових операціях в Іраку (1991 і 2002 року), в Боснії, на Гаїті і в Афганістані.

Командир нової ротації полковник Вудс зазначив, що для нього велика честь служити з партнерами по багатонаціональній бойовій групі "East", і він сподівається на продовження плідної співпраці всіх контингентів у стабілізаційних процесах на шляху створення кращого майбутнього для жителів Косово.

Після завершення урочистостей командир українського національного контингенту гвардії майор Володимир Кокорєв подякував полковнику Веймону Сторі за плідну спільну роботу з підтримки миру в Косово.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259