У Головному військово-клінічному госпіталі близько 100 стоматологів-добровольців одночасно прооперували 20 ветеранів Великої Вітчизняної війни, Збройних сил України та праці в рамках акції «Якість життя для наших батьків», передає кореспондент ForUm'у.

«Це дійсно величезний внесок, подяка і шана нашим ветеранам, нашим батькам. Це те, що ми можемо зробити для поліпшення якості їхнього життя. Мені дуже приємно, що Україна є засновником цієї акції», зазначив в.о. директора Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Ігор Данильчук.

У свою чергу президент Асоціації імплантологів України Мирон Угрин зазначив, що «в нашій країні, на жаль, беззубі пацієнти не вважаються інвалідами, хоча така норма визнана Міжнародною асоціацією охорони здоров'я і, відповідно, держава не має перед ними жодних зобов'язань. У той же час, для дітей з вродженими вадами зубів і пацієнтів з онкологічними захворюваннями метод імплантації часто є єдиним способом повернуться до повноцінного життя.

«Люди, які працювали на державу, брали участь у війні або ліквідації аварії на ЧАЕС, мають право на кращу допомогу, а не на залишкову. Змінний протез - це не якість життя», - підкреслив Угрин.

Акція «Якість життя для наших батьків» проходить в Україні вже третій рік поспіль. Охочі отримати нові зуби повинні відповідати декільком критеріям: бути віком понад 65 років, не мати зубів зовсім або мати зуби тільки на одній щелепі, не мати можливості оплатити таку операцію і не мати медичних протипоказань.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187