У Києві проходить Всеукраїнська екологічна експедиція молодих вчених. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомила Тетяна Пещерина, заступник директора Національного центру «Мала Академії наук України».

«Проект «Літо інтелекту-2013» відкрила Всеукраїнська наукова експедиція, метою якої є вивчення проблем Дніпра», - розповіла Пещерина.

Як зазначає завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «Мала Академія наук України» Ігор Чернецький, експерименти у рамках цієї експедиції 15 школярів проводять у лабораторії Національного центру МАН.

«В основному це діти, які вже працюють за системою Малої академії наук України, беруть участь у конкурсах МАН, пишуть наукові роботи. Діти, які вчора брали забори води і ґрунту у Дніпрі, проводитимуть остаточні аналізи, витяжки ґрунту на вміст важких металів, фосфатів, нітратів», - розповідає він.

Як зазначає Чернецький, результати, отримані під час експедиції, надходять у наукові установи.

«Учасники не просто працюють для того, щоб набути практику, а й щоб отримати якусь наукову спадщину, яка далі вже буде використана вченими для моніторингу території, про яку ми говоримо. У даному випадку це Дніпро», - говорить він.

За його словами, ця експедиція закінчується вже завтра. У цілому ж протягом літа пройде ще 14 літніх шкіл у різних регіонах країни. Як зазначають у прес-службі МАН України, цього року планується провести науково-технічну, філологічну, астрономічну школи, а також школу робототехніки, інформаційно-телекомунікаційних технологій тощо.

«Кожна школа триває приблизно від 10 до 14 днів. Три школи розпочнуться 4 червня. Це технічна, фізико-математична і школа інформаційних технологій. У них візьмуть участь понад 80 дітей. Вони будуть також проходити курси навчання: експериментальні, практичні та експедиційні. Ці школи проходять впродовж всього літа і закінчуються наприкінці серпня», - зазначив Чернецький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204