Вітчизняні аграрії практично завершили весняно-польові роботи. Про це під час колегії Міністерства аграрної політики та продовольства, що відбулася в рамках виставки «АГРО-2013», повідомив директор Департаменту землеробства Олександр Демидов.

Так, вже засіяно 99% запланованих площ. Щоб підвищити врожайність зернових, цього року аграрії збільшили внесення мінеральних добрив на 34%, або на 209 тисяч тонн, в порівнянні з минулим роком, повідомили в прес-службі профільного відомства.

«Цього року у сільськогосподарських підприємств були у розпорядженні майже 1,3 мільйона тонн мінеральних добрив, що на 34%, або на 209 тисяч тонн, більше, ніж у 2012 році. Найбільше міндобрив внесли Тернопільська, Івано-Франківська та Львівська області», - зазначив Олександр Демидов.

У цілому ж, за словами директора Департаменту, збільшення врожайності зернових дозволить значно наростити їхнє виробництво.

«До 2017 року Україна може збільшити урожай зерна до 80 мільйонів тонн на рік. І для цього ми не тільки збільшуємо площі посівів, а й працюємо над підвищенням врожайності», - підкреслив фахівець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196